STATUS UPDATED!
Bismillahirahmanirahim.. Selamat datang ke blog Ain. Di harap penkongsian di blog ni dapat membantu u olls
Blogku, Catatanku: April 2013

Keperibadian Dari Bentuk Wajah


Dalam ilmu perubatan tradisional Cina, seni membaca wajah digunakan sebagai alat bantu untuk mendiagnosis suatu penyakit. Observasi mendalam dan seni membaca wajah ini juga digunakan untuk mengenali kepribadian pesakit.

Masyarakat Cina meyakini bahwa wajah merepresentasikan energi, kesehatan, kekayaan, karakteristik, sifat, dan keberuntungan seseorang. Kenapa bukan anggota tubuh lainnya? Itu karena wajah adalah cermin alam bawah sadar kita.

"Kita semua mempunyai campuran elemen dan semua wajah merefleksikan bagian dari pola-pola alami," kata Erwin Yap, pengamat wajah (praktikal ) yang tinggal di Jakarta.

Menurut lelaki yang pernah membaca wajah ( praktikal ) di Belgia dan Belanda ini, wajah adalah tempat di mana emosi dan keadaan kesehatan seseorang untuk pertama kalinya dapat dibaca. Cara membacanya adalah dengan mengklasifikasikan berdasar bentuk wajah secara individual, dengan menilai warna, ukuran, serta kecacatan tertentu di area wajah.

Setiap tempat merupakan keadaan, umur dan kehidupan tertentu yang diamati oleh lima elemen (tanah, kayu, api, logam, air) serta teori keseimbangan yin yang. Dengan cara itu, praktisi face reading dapat memprediksi kejadian-kejadian tertentu, mendiagnosis penyakit, atau memahami kepribadian seseorang. 

Sebelum baca like dulu... :). TQ




BUJUR SIRIH/ HATI

CIRI-CIRI : Mempunyai bentuk yang lebar pada bahagain kening dan pipi serta semakin sempit di bahagian rahang. Bentuk dagu juga terlihat runcing dan tirus.

KEPERIBADIAN : Wanita yang memiliki bentuk wajah menyerupai ini nampaknya mempunyai sifat yang lembut. Namun pada kenyataannya dia memiliki sifat yang keras dan karakter yang kuat. Kesetiaan yang dimilikinya sangat mengagumkan, baik sebagai seorang teman maupun sebagai pacar. Kadang - kadang dia juga bersifat aneh dan penuh humor.  Sentiasa bekerja keras, bijak menangani masalah kewangan, memiliki sikap gigih yang luar biasa, memiliki perancangan hidup yang sangat jelas, ada kalanya agak ego.



BERSEGI/BERPETAK

CIRI-CIRI : Kening, tulang pipi dan rahang memiliki lebar yang sama.

KEPERIBADIAN : Wanita yang memiliki bentuk wajah ini ingin menguasai. Namun begitu dia adalah seorang teman yang dapat diandalkan dan dipercaya. Dia lebih suka menjadi seorang pemimpin daripada pengikut. Dengan kemampuan yang dimilikinya dia selalu menjadi orang penting dalam organisasi manapun yang diikutinya. Dia tak pernah bisa berdiam diri dari hanya menunggu perintah, juga selalu penuh rasa optimis.  Aktif dan gemarkan aktiviti yang berkaitan dengan sukan, Agresif dan bercita-cita tinggi, memiliki daya ingatan yang tajam namun agak lembab dalam urusan cinta.

BULAT

CIRI-CIRI : Bentuk wajah lebar pada bahagian pipi dan panjang wajah lebih kurang sama dengan lebar wajah.

KEPERIBADIAN : Bentuk wajah seperti ini mempunyai kesenangan berganti-ganti pasangan dan mencari kesenangan diri sendiri. Dia mudah merasa gembira dan merasa sedih, karena itu dia juga bisa cepat berubah menjadi sangat romantis. Dalam menghadapi ide baru, dia senantiasa mempunyai semangat yang besar. Benaknya penuh dengan berbagai rencana baik dalam keadaan romantis maupun sebaliknya. Peramah, berpewatakan ceria dan santai, bijak berkomunikasi namun gemar membuat sesuatu keputusan mengkut kata hati.


PANJANG

Kening, tulang pipi dan rahang memiliki lebar yang sama sehingga wajah terlhat panjang. Bentuk muka panjang ini dicirikan dengan dagu yang panjang.

KEPERIBADIAN : Hal-hal yang membutuhkan keaktifan jasmani sangat disukainya. Dia selalu bergerak dan biasanya suka melakukan sesuatu sampai dua kali. Sifatnya, selalu ingin menyelesaikan masalah dengan cepat tanpa dapat menundanya hingga esok hari. Mudah membuat keputusan bilamana sesuatu menarik perhatiannya.


SEGI TIGA

CIRI-CIRI : Dagu panjang adalah ciri utama bentuk muak segi tiga, ditambah dengan jarak pelipis yang lebih lebar dibandingkan pangkal rahang. 

KEPERIBADIAN : Easy going. Mudah menarik perhatian kaum lelaki dan sedikit pemalas adalah sifat yang dimiliki oleh bentuk wajah segitiga ini. Dengan cinta dan daya tariknya, dia bukanlah type yang agresif. Sesuatu yang bersifat damai dan tenang adalah bahagian dari hidupnya. Cerdik, pantas dalam melakukan sesuatu tugasan, terlalu aktif dan tidak tahu duduk diam namun agak kurang gemar memikirkan soal kesihatan diri. 


Dah bace? Klik sini n sini

p/s: wallahualam













THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini. 
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya : 

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!



THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Testimoni Bio Ever Nano Cream 2


Testimoni 10 - SENGGUGUT, KEPUTIHAN, SEMBELIT, LEHER BERLAPIS

Testimoni dari adik Siti Fathimah: 

Masalah:
1. Senggugut
2. Keputihan
3. Sembelit
4. Leher berlapis

Hasil selepas 2minggu lebih dgn 1 botol be:
1. Start pakai masa first day period...pakai malam tu...bangun keesokan harinye dah xsakit2..alhamdulillah :)
2. Masalah keputihan dah berkurangan....alhamdulillah :)
3. Buang air besar dah lawas...alhamdulillah :)
4. Semalam baru balik umah mak...mak tegur leher dah makin jinjang...amboi2! alhamdulillah :)


Testimoni 9 - Perut geleber & berwarna gelap selepas bersalin
Kak Norarfinah, 37, seorang pembantu tadbir UTM, mengalami
masalah perut geleber & warnanye gelap walaupun seorang yg
berbadan kurus. Stlh melahirkan kembar setahun tujuh bulan yg
lalu, beliau giat mencuba & menggunakan pelbagai jenis produk
dipasaran bagi mengatasi masalah ini. Banyak duit yg dilaburkan
namun hasilnya sangat mengecewakan.

Setelah saya & rakan memperkenalkan krim 1001 kegunaan Bio Ever
ni, beliau terus tertarik & mencuba mlm td. Setelah 1/2 jam menyapukan
krim di bahagian perut, beliau terkejut dengan kesannya..Perut yang
menggeleber td susut hampir 80% dan warnanya 
sudah pudar malah hampir sama ke warna asal. Dengan
gembiranya beliau menunjukkan gambar testimoni beliau sendiri...maaf
kerana tidak dapat berkongsikan gambarnya kerana aurat..saya juga
begitu teruja dengan kesan yang ditunjukkan. Malah rakan2 beliau
turut teruja ingin menggunakan krim hebat ini..terima kasih Allah...



Testimoni 8 - mati pucuk dan kecing manis 12 tahun

Kredit to Pn Roslina, kuantan

Suami kawan saya ni ada masalah kencing manis, masa saya jumpa dia untuk
share krim Bi0-Ever dia takdelah pulak bercerita detail mengenai suami
dia, (yup kebanyakkan orang yang saya jumpa memang susah nak bagitau
sakit yang diorang ade, seb baik dah sihat diorang cerita :):)

Saya jumpa dia hari Jumaat, lepas seminggu maknanye Jumaat berikutnya saya
jumpa dia sekali lagi sebab dia kate ade cerita best & dia nak jadi
ahli... Masa saya jumpe dia, dengan malu-malu dia bagitau semalam adalah
malam pertama dia setelah sekian lama, dekat 12 tahun tak bersama...
syukur Ya-Allah, terima kasih Allah, katanye 3 hari lepas pakai Bi0-Ever
dah ada perubahan dah, kat mata... Sebelum ini, mata suami dia berair2 &
terpaksa pakai spek mata hitam, tapi lepas pakai Bio-Ever mata dia dah
tak berair bila memandang....

Kat 'situ' pulak daripada takde respond, alhamdulillah dah ada respond... tu yang dapat tu... dan yang paling dia suka, suaminya yang murung sejak sekian lama sudah ade banyak
perubahan.. mudah2an hasratnya untuk mengembalikan semula semangat
suaminya yang hilang tue akan dimakbulkan Allah, terima kasih Allah..
terima kasih Allah... terima kasih Allah...

latest...
masa check-up 1/2 semalam doktor bagitau matanye sebelah hampir pulih sepenuhnya, dan kencing manis makin turun. sebulan lebih pakai krim BE, dapat perubahan yang sangat positif, Hmm dah siap promote kat kawan tu... syukur Ya-Allah...


Testimoni 7 - 

Sakit 5 Serangkai (Buah Pinggang, Jantung, Kencing Manis, Darah Tinggi & Sakit Lutut


Cik Jalilah - 63 thn, Sg Mas Kota Tinggi

Salam semua... seperti yg di janjikan dgn Kak Lin... Ni lah Mak cik Sg Mas yg kak lin citer kat wall kelmarin.... beliau telah menghadapi sakit yg dinyatakan (5 serangkai) di atas dari anak bongsunya berumur 2 tahun... Kini anaknya sudah berusia 31 tahun... bayangkan lah betapa lama nya beliau terpaksa menanggung penderitaan yg di alami....

Pertemuannya dgn mak maya di klinik sg mas (sama2 g check up), telah mengubah kehidupan dn kesihatan beliau...detik pertemuan dgn beliau pada hari pertama, maya begitu terharu melihat keadaannya yg hidupnya bergantung pada kerusi roda... makan tak lalu, kencing tak lawas, tidur memang tak lena, lutut dn pinggang sakit teramat, mata dh mula kabur... menceritakan ttg dirinya yg telah menghabiskan duit berpuluh ribu utk mengubat penyakitnya... tetapi semuanya mengecewakan...

Bila maya menceritakan kehebatan krim kita BIO EVER... beliau begitu teruja untuk mencubanya... maya memang pesan padanya, mak cik mesti abiskan 1 botol ni 1 minggu kemudian minum air banyak2..punyalah takut bila maya suruh minum air byk.. katanya beliau tidak boleh minum air sbb nanti kaki nya akan bengkak... sbb dia kencing tak lawas... maya pun ckp dgnnya jgn risau... Insyallah dgn izinnya, mak cik sapu tmpt wajib yg saya ajaar tuuu, kemudian mak cik sapu kat ari2 dn sekeliling pinggang byk2 sikit.

Keinginannya untuk sihat, beliau cuba menggunakan krim BIO EVER hebat kita... dan beliau memang ambil  1 set terus (6 botol).

HARI PERTAMA  beliau pakai.....beliau demam panas dn kaki belah kirinya bengkak dn merah smpi ke lutut. Biasanya kalo kaki bengkak dn merah tu memang jankitan kuman katanya... lupa pulak... akibat kencing manis beberapa jari kakinya telah dipotong dan masa maya ziarahnya... kakinya tgh berair dn bernanah... dn pada masa yg sama tumbuh bonjolan nanah baru yg mcm dh nk pecah tapi belum pecah lagi lah.... so... anaknya begitu risau bila beliau demam panas yg amat sgt, lebih2 lagi dgn kakinya yg bengkak... di ajak ke Hospital mak cik Jalilah tak nk... sbb dia kata dia baru guna krim ni...so dia ckp dgn anaknya "kita tunggu esok... kalo tak ok gak baru g hospital". Esok pagi bila beliau membuka mata, demamnya yg panas sgt mlm tadi dh kebah... dh tak demam... lepas tu kakinya yg bengkak tu dh tak bengkak dn tak merah pun... yg jadi herannya... nanah yg baru nk tumbuh tu terus hilang....

HARI KETIGA beliau guna.... beliau masih demam tetapi darah tinggi, kencing manis semuanya dh turun.... SYUKUR alhamdulila....dn yg bestnya kencing beliau dh lawas...memang penuh aje dia punya pampesss.... tetapi beliau masih demam pd minggu pertama tuuu...

DUA MINGGU guna.... dgn gembiranya menelefon maya nk beli lagi 1 set.... maya kata ok nanti malam maya anto...sbb maya pun nk tgk keadaanya... tu yg balik dari BEST, lepas g ke Pulai Jaya & Kulai, maya terus bergegas ke Sungai Mas tuk berjumpa mak cik ni... sesampai saja maya di rumahnya... maya terus menitiskan air mata bila maya di sambut oleh beliau yg sudah boleh berjalan dn beliau begitu sihat kelihatannya... YA ALLAHhh... SYUKUR ALHAMDULILA...


Testimoni 6 - Breast Cancer 1st stage

Kredit to Sis Farah Dalila

Ya Allah..br lps chat ngan one of my student Norasiah Janudin..rasa happy sgt2..
ari tu dia ada cite kwn dia, doctor detect ada ketulan kt breast..

Bg kaum wanita itu dinamakan BREAST CANCER..kwn dia ni doctor detect breast cancer peringkat pertama..so,dia and kwn2 yg lain collect duit utk hadiahkn kwn diorg ni 1 botol krim BIO EVER..lum abes pakai 1 botol lg..dia cite kt sy td..

"Akak,kawan orang cakap, die check up hari tu..

Alhamdulillah sel kanser dah mati" Ya Allah..rasa syukur sgt2 dpt kongsikan kebaikan bio ever dgn org ramai..TQ Allah,TQ Bio ever :) Lot of thanx to Reiatsu Apeh Rda Rda sbb sudi kongsikan kebaikan bio ever dgn lebih ramai org ~


Testimoni 5 - Perawan

Testimonial A: 

Kak Z (bukan nama sebenar, ) - kak Z ni sgt hebat menjual BE, tiap2 hari dtg stokis beli dan beli dan beli dan beli lagi...pastu dia buat trial pack..katanya akak letak kat opis kwn 7 abis 7, letak 10 habis 10, letak 20 abis 20... Sy kata... Haaa...mesti akak ada cakap benda lain slain yg biasa2 aku cakap kan... Cepat kak, kasi tau aku... (cam biaso lahhh..;);)).. so dia pun pecah rahsia...ni sy citer sikit je taw .. kak Z ni merupakan isteri pertama dr 3 org isteri... so dipendekkan cerita, pas guna BE di sana sini, suaminya bertanya 'eh awak operation ke?' mestilah tak kannn..dan sikit pun dia tak bgtau rahsia itu... so pas pas tu suami dia selalu balik rumah dia, kadang tu siap buat 'lunch appointment' lagik.. Yg paling SYIOKK skali kata kak Z, bayangkan lah, 18thn kawin (sb dr mula kawin dia mmg bekerja) abg tak pernah belikan akak baju raya..Tp tahun ni... abg belikan akak 4 pasang baju siap...whoahaha...best Lin..terima kasih Allah..



Testimonial B : 

Pn Asi (pun bukan nama sebenari).. mempunyai 5 org anak...bila sy briefing bab ni kat bilik opis Eda.. kebetulan ada Pn Asi dtg skali.. so bila sy bgtau letak kat mana, dia menyampuk, 'Eh, kak jgn letak kat situ je..extend sikit lagi.. nt kan..kali pertama, kedua, ketiga mungkin husband kita puji2 aje..tp bila kali ke 4 atau ke 5.. mmg dah tak jumpa lagi.. mesti dia kata dah macam anak dara balik

Testimonial C : 

Kak Mahani Berumur 50-an... testimoni pagi blood test sugar level 18, then tghari sapu BE, petang bila chek skali lagi jd 5++ tuuu.. and dlm masa 2minggu aje muka kusam dia dah jadi ceria dan glow..hingga kwn2 sampai tak kenal.. Al kisah..suaminya pemandu teksi..biasanya bawa teksi sampai mlm..tapi lately, petang aje dah balik, petang je dah balik...asyik nak duk dekat2 aje... kata nya.. 'Abg pun tak tahu, asal petang je dah asyik terbayang2 wajah Mahani..rinduuu..tu yg balik cepat'...huhuhuhu


Kalau sy bg penerangan kat satu2 group tu, kadang kala ada ibu tunggal - so sy kata, you jgn sedey ok.. kalau u taknak bersuami lagi, BE mmg sgt bagus utk kesihatan dan kecantikan tp kalau u rasa nak berkahwin lagi...minta dgn Allah utk mudahkan bertemu dgn lelaki yg baik2, pastu sebulan sebelum nikah, you contact i, insyaAllah, i ajar u 'repair dara' balik..no matter berapa kali dah you bersalin'... siap ngan kaler skali macam anak dara... InsyaAllah...

Testimoni 4 - Strok

Kak Ani dari kg keledek mengidap strok peringkat awal selama 3 tahun..tangan tak boleh lurus ..sapu dan gosok gosok ditempat wajib.. siap jek gosok tangan dah boleh gengam...

Testimoni 3 - Breast Cancer Stage 4, fibroid

DSM Zali menceritakan seorang akak nie dia panggil kak Ina pengidap breast cancer stage 4, besar dan keras macam buah epal..selepas 5 hari pakai bio ever bonjolan yg sebesar buah epal tu mengecut dan bila masuk botol ke2 doktor sahkan sel cancer dah mati.
Seorang student umur 19 tahun, Maslia Suhana mengidap fibroid dah 10cm.. dah operate buang fibroid tapi tumbuh semula fibroidnya..selepas 3 hari pakai bio ever.. fibroid pecah ..keluar lendir... dan doktor sahkan fiboridnya pecah secara semulajadi..

Testimoni 2 - Sakit Lutut


Pn Zalmainah 62 tahun dari Raub pahang, lepas bersara tak boleh berjalan, lutut sakit..siap pakai tongkat klu nak jalan..bila sapu dengan bio ever..gosok kat tempat wajib plus tempat sakit.. skrg dah boleh jalan dan blh naik tangga 30 anak tangga (pergi buat demo dengan Pn rahimah kat Felda Kerai) .. belum sampai sebulan dah pakai 4 botol..

Testimoni 1 - Kanser Pangkal Rahim

Kami sampai di bangunan wawasan Hai-O lebih kurang pukul 7.30pagi punyalah semangat group Smart tycoon.. bangunan Hai-O belum bukak kami dah tercongok kat situ 1 bas..
Sementara tunggu Hai-O bukak aku membuta laaa....
lebih kurang pukul 9.00 kami dah bergerak ke pejabat Hai-O.. sementara tunggu CDM hebat CDM Hamdan dan CDM Siti Atkah sampai kami dihidangkan dengan beberapa testimoni dari Pahang...

Pn Rahimah dari Pahang pengidap cancel pangkal rahim, telah menjalani rawatan laser luar sebanyak 27 kali, laser dalam 3 kali.. laser dalam nie siap doktor suruh sain surat mati.., kimo 5 kali..
Kencing berdarah, lutut selalu sakit..kalau berjalan tu macam orang dalam pantang..dan kalau nak kerja kena buat satu-satu..klu basuh pinggan kena relax dulu baru blh buat kerja yang lain pulak...
Bila seorang teman kenalkan dengan Bio Ever.. gosok kat tempat wajib.. dalam setengah jam rasa lega..
Sebulan pakai 5 botol... sekarang dah boleh BAWAK KERETA, NAIK TANGGA 30 ANAK TANGGA, DAN TAK PERLU ASIK PAKAI JUBAH JEK (sebab gemuk).. skrg badan dah sehat dan boleh pakai baju kurung...


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Testimoni Bio Ever Nano Cream 1

Kesan yang dapat dilihat selepas 10 minit.. 


PEK PERCUBAAN HANYA RM35.00 (5G)
POS : RM40.00 (5G)





THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

10 Perkara Yang Dicari Lelaki


Setiap jejaka punya cita rasa tersendiri sama ada semasa mencari temanita, isteri atau wanita. Berikut disenaraikan 10 ciri yang diburu kaum lelaki tanpa mengikut urutan khusus.

1. Keyakinan
Lelaki suka pada wanita yang yakin pada penampilan diri, percaya pada kemampuan sendiri dan tidak kerap menuntut pengesahan pasangan. Memang lelaki berasa seronok jika wanita bersandar kepadanya untuk sokongan di saat dirinya berasa tidak
selamat. Namun, jika asyik melekat, ia begitu merimaskan!

2. Humor
Wanita yang suka ketawa dan bersenda adalah yang dapat membantu lelaki meredakan tekanan. Malah, lelaki mahukan wanita yang boleh mentertawakan diri sendiri. Jika wanita terlalu serius dan kerap berpandangan negatif pada setiap yang berlaku dalam kehidupan, ia mudah membosankan lelaki. Suntiklah keceriaan dalam hidup Cik Abang dan ia bakal menambat hati si dia.

3. Penampilan
Ia tidak dapat disangkal dan merupakan ciri penting di awal perkenalan. Lelaki menyukai wanita yang bijak mengurus dan mendandani diri serta sentiasa menjaga kebersihan. Seseorang wanita itu mungkin agak kurang cantik, namun, jika perkara di atas diambil perhatian, lelaki boleh tetap berasa wujudnya tarikan ciri-ciri kewanitaan.

4. Berdikari
Wanita yang berdikari mudah menarik perhatian kebanyakan lelaki kerana ia petanda wanita itu memiliki kehidupan tersendiri.
Kaum lelaki senang jika wanita itu memiliki kumpulan teman sendiri daripada sekadar bergantung kepada dirinya seorang. Hakikatnya, lelaki juga mahukan ruang peribadi.

5. Memahami
Lelaki mahukan wanita yang memahami dan bukan asyik merungut. Cubalah menerima lelaki itu seadanya dan buatlah perubahan kecil jika perlu, sukai apa yang dia suka dan juga sebaliknya. Mereka mencari wanita yang boleh menghargai dan menjadi penyokong, bukan wanita yang terusterusan meleteri setiap perbuatannya.

6. Jujur & setia
Tiada sesiapa yang mahukan pasangan yang tidak jujur. Lelaki juga mahukan jaminan serupa. Mereka mahukan seorang wanita yang dapat dijadikan tempat beliau bersandar harapan serta sentiasa berada di sisinya. Lihat sahaja jumlah perpisahan dan perceraian
akibat tiadanya kesetiaan di antara pasangan. Maka itu, bukanlah satu kejutan ciri-ciri ini amat penting dan menjadi buruan kaum lelaki.

7. Matang
Berbual umpama si anak kecil kadangkala membuat wanita tampak comel. Namun, kebanyakan lelaki mahukan wanita yang matang dengan inti perbualan yang masuk di akal. Perbualan normal itu tidak termasuk topik yang melibatkan pakaian dan juga soal solekan. Wanita harus mengetengahkan topik yang menarik tanpa bertindak keterlaluan.

8. Mudah mesra
Dalam soal menjalin hubungan serius, ramai lelaki mahu mencari gadis bak jiran di sebelah rumah atau cakap mudahnya, seseorang yang boleh diperkenalkan kepada keluarganya. Mereka mahukan wanita yang mudah mesra, seronok ketika bersama, tidak peduli jika solekannya mula comot, santai dan mudah berasa gembira.

9. Penyayang
Wanita yang menunjukkan keprihatinan diburu kaum lelaki. Contohnya, memasak untuknya, menyeterika pakaiannya, bertanya sama ada beliau sudah makan atau ciuman apabila dirinya suram. Apabila wanita memberikan perhatian seumpama ini disulami perkara-perkara kecil lain, di samping memberikan lelaki ruang peribadi, wanita sebegini pasti mampu menambat hatinya.

10. Menyokong
Jika hubungan jangka panjang merupakan sesuatu yang difi kirkannya, lelaki bakal mencari wanita yang dapat memberikan dirinya sokongan. Lelaki dalam usia 20-an tahun yang sedang bergelut dengan kerjaya, memerlukan wanita sebagai pendengar tanpa memperkecil-kecilkan dirinya. yang dicari lelaki


Sumber : Sini
THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Senarai Filem Melayu Yang Diwartakan Ada Babak Ranjang



Senarai Filem Melayu Yang Diwartakan Ada Babak Ranjang


Embun
Pengarah: Erma Fatima
Filem yang mengangkat kisah kesengsaraan wanita, Embun, yang diperkosa tentera Jepun, mendapat kritikan hebat ekoran adegan tersebut telah menampakkan bahagian punggung pelakonnya, Allahyarham Izi Yahya.

Perempuan, Isteri dan ...
Pengarah: U-Wei Saari
Filem itu menampilkan Datin Sofea Jane, sebagai Zaleha, yang tampil berkemban dan separa bogel. Selain itu, beberapa aksi ranjang dan adegan terlampau turut diselitkan dalam filem ini.

Klip 3GP
Pengarah: Aidil Fitri Mohamed Yunos
Filem ini mencetus fenomena apabila adegan ranjang yang mengghairahkan antara Mimi, One Nation Emcees dan Fikhree Bakar menjadi bualan ramai. Filem ini mengisahkan beberapa kisah yang dijadikan sub-plot yang memaparkan kesan rakaman video adegan-adegan ghairah yang disebarkan di Internet.

...Dalam Botol
Pengarah: Khir Rahman
Filem sulung arahan, Khir Rahman ini menampilkan pelakon, Arja Lee, yang memilih untuk menjalani kehidupan sebagai wanita. Filem bertemakan homoseksual dan transeksual ini adalah filem pertama yang berjaya ditayangkan di pawagam tempatan.

Mantra
Pengarah: Azhari Zain
Selain lakonan, Zul Suphian yang tampil berbogel, aktres Ana Dahlia juga turut dikecam kerana keberaniannya mendedahkan belakang tubuh untuk filem ini.

Ombak Rindu
Pengarah: Osman Ali
Filem yang membawa fenomena dalam dunia adaptasi novel ini mengundang kontroversi setelah babak ranjang antara, Aaron Aziz dan Maya Karin, mendapat kritikan dan disifatkan keterlaluan untuk ditayangkan kepada semua peringkat umur.

Jiwa Taiko
Pengarah: Osman Ali
Walaupun memaparkan genre aksi, namun filem ini turut menyelitkan unsur seksual dengan babak intim di antara Bront Palarae dan Nadiya Nisaa

Sumber : sini

THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Soalan Lazim Mengenai Bio Ever Nano Cream



SOALAN LAZIM MENGENAI BIO EVER


Mengapakah kesan Bio~Ever Nano Cream lebih baik daripada ubat-ubatan lain sedangkan ia hanya disapu pada kulit? Adakah ia ubat?

Bio~Ever Nano Cream bukan ubat dan ia tidak mengandungi sebarang unsur ubat-ubatan. Ia menggunakan teknologi penyerapan di mana aloe vera digunakan untuk melembutkan keratin dan membuka liang-liang roma. Minyak kacang soya iaitu liposom yang mengandungi unsur-unsur diosgenin akan dihantar ke bahagian kulit diikuti dengan kitaran mikrovaskular yang akan menyelaraskan fungsi-fungsi badan. Maka, penggunaan Bio~Ever Nano Cream membawa kesan yang lebih baik di mana cara penggunaannya adalah berbeza dengan ubat-ubatan lain.



Adakah Bio~Ever Nano Cream merupakan ubat?

Tidak. Kandungan utama Bio~Ever Nano Cream ialah kacang soya dan wild yam (Dioscorea Villosa) serta Vitamin E, pegaga (Centella Asiatica) dan aloe vera di mana kesemuanya terdiri daripada komponen makanan. Dioscorea Villosa ialah herba tradisional bergred tinggi yang boleh diaplikasi secara luaran. Bio~Ever Nano Cream yang dihasilkan dengan menggunakan rumusan aktif melalui teknologi tinggi ini memudahkan penggunaannya. Selain itu, ia merupakan produk penjagaan kulit yang dapat menyelaraskan fungsi fisiologi badan, namun ia bukanlah ubat. 



Adakah Bio~Ever Nano Cream harus digunakan secara berterusan? Sekiranya penggunaan dihentikan, adakah ia akan mengakibatkan keadaan kulit dan fungsi badan menjadi lebih teruk?

Bio~Ever Nano Cream kaya dengan hormon semula jadi yang bersifat tumbuh-tumbuhan. Bagi mereka yang mengalami masalah ketidakseimbangan hormon, proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Penggunaan Bio~Ever Nano Cream dapat membantu menyelaraskan sistem endokrin badan, mencegah dan melambatkan proses penuaan. Penuaan merupakan satu proses yang berlaku bersama-sama dengan usia kita. Berikutan dengan peningkatan usia, proses penuaan berlaku dengan lebih cepat menyebabkan fungsi badan semakin lemah. Oleh itu, penggunaan Bio~Ever Nano Cream secara berterusan dapat memulihkan fungsi badan secara perlahan-lahan dan memelihara badan supaya berada dalam keadaan yang paling optimal. 



Adakah penggunaan Bio~Ever Nano Cream akan menyebabkan badan terlalu bergantung kepada produk?

Tidak. Bio~Ever Nano Cream tidak akan menggantikan fungsi dalam sistem endokrin dan organ-organ badan. Ia menjaga keseimbangan kelenjar endokrin, membenarkan kelenjar dan organ badan mempunyai hormon yang mencukupi dan seterusnya memulihkan kesihatan badan seseorang. Fungsi Bio~Ever Nano Cream ialah menjaga kesihatan organ-organ badan, maka ia tidak akan menyebabkan masalah kebergantungan terhadap produk.



Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan semasa kedatangan haid?

Boleh. Digalakkan untuk teruskan penggunaannya walaupun berlakunya ketidakselesaan. Bio~Ever Nano Cream juga sesuai digunakan oleh kaum wanita yang telah mengalami menopaus.



Adakah penggunaan Bio~Ever Nano Cream akan mengakibatkan haid datang awal atau tertunda? 

Progesteron yang semula jadi akan menyelaras keadaan fisiologi badan kembali kepada normal. Dalam penyelarasan hormon pada peringkat awal, masa kedatangan haid mungkin akan mengalami perubahan disebabkan oleh keseimbangan hormon bagi setiap individu adalah berbeza, namun ia akan kembali normal selepas itu.



Adakah ibu yang sedang menyusu sesuai menggunakan Bio~Ever Nano Cream?

Para ibu yang sedang menyusu tidak digalakkan untuk menggunakan Bio~Ever Nano Cream kerana Dioscorea Villosa akan terus diserap oleh bayi melalui susu ibu. Ini akan menyebabkan gangguan dalam sistem pencernaan kerana sistem pencernaan bayi masih belum sempurna.



Sekiranya wujud masalah seperti gatal, kemerahan, sakit kepala, kentut, lecet dan lain-lain simptom yang tidak menyenangkan, adakah ia alergi atau kesan sampingan?

Segala simptom-simptom yang timbul selepas penggunaan Bio~Ever Nano Cream bukanlah alergi ataupun kesan sampingan. Ia merupakan reaksi yang timbul semasa proses detoksifikasi badan manusia dijalankan. Gunakannya secara berterusan. Segala simptom yang tidak menyenangkan akan hilang selepas proses penyelarasan badan dijalankan (berdasarkan fizikal seseorang, kira-kira 7 hari – satu bulan).



Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan oleh kaum lelaki?

Boleh. Dioscorea Villosa dalam Bio~Ever Nano Cream merupakan ubat tradisional bergred tinggi yang sesuai digunakan oleh kedua-dua kaum lelaki dan wanita. Ia dapat ditukar kepada hormon lelaki iaitu testosteron. Dioscorea Villosa bukan sahaja dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal dan testis malah dapat meningkatkan fungsi fisiologi badan, membolehkan kaum lelaki mempunyai badan yang lebih kuat.



Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan oleh kanak-kanak?

Kanak-kanak yang belum memasuki peringkat akil baligh tidak digalakkan untuk menggunakan Bio~Ever Nano Cream. Ia sesuai digunakan oleh kanak-kanak perempuan yang telah mengalami haid pertama serta kanak-kanak lelaki yang telah mempunyai perubahan seksual dan suara yang jelas.

TENGOK SINI UNTUK : 


  

PEK PERCUBAAN HANYA RM35.00 (5G)
POS : RM40.00 (5G)

HUBUNGI :
0139145593
0145076571
Email : ainnadhirah95@gmail.com



THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...