STATUS UPDATED!
Bismillahirahmanirahim.. Selamat datang ke blog Ain. Di harap penkongsian di blog ni dapat membantu u olls
Blogku, Catatanku: Cerita Semalam

Cerita Semalam

Cerita semalam yang sangat sangat memalukan aku. Kenapa aku malu? Sebab aku buat perkara yang terburu-buru tanpa memikirkan kesn dan akibat yang akan terjadi kat aku.Bermulalah cerita aku yang memalukan aku apabila aku mendapat sekeping sms (weh, ayat aku, asal bandar sangat nih? huhu) semasa aku tengah dibuai ngantuk.

(Sekitar 10 mlam ke atas : ambe guna ayat bm je)

Zetttzettt (getaran : mesej masuk)

Ati : Ain,t0pap ktku 10ya
Ambe : No ano?
Ati : No ni la

Ambe pown apa lagi dah customr nak to4, mestilah kena peka kan? Kena cepat2 masukkan topup cstmr. Dengan lajunya ambe taip2 and send

Zettzett mesej sucsecc to4 berjaya!

Ati : tq
Ati : Ain,to4 celcom 10 ya no ni 013******6

Ambe pown cepat2 lah bertindak menyelesaikan maslah custmer yang keurgent'an nak topup. taip2 and terus tekan butan send.Lepas tu mesej ati masuk balik.

Ati : eh2,bukan2
Ati : no ni celcom 10 ya 013*******8
ambe : oloh t, aku send doh
dan seterusnya............. penat woo ambe nak taip, bukannya setiap cerita yang berlaku dalam sesaat ambe nak tulis kot,emang tak laa kot, bukannya dapat seringgit setiap huruf.. Sape entah yang nak bagi setiap huruf seringgit, yang ambe tahu , apabila setiap huruf dari KALAMULLAH akan dapat 10 pahala. Kan2? Rujuk hadis kat bawah ni yer, rasanya semua dah tahu kot. Tapi takpelah ambe nak sebarkan juga walau pown sepotong ayat. :-) Semangat bulan puasalah katakan..

Ibnu Mas'ud berkata bahwa Rasulullah SAW bersabda, maksudnya:
"Siapa yang membaca satu huruf dari Kitab Allah (Alquran ), ia akan mendapatkan satu kebaikan yang nilainya sama dengan 10 kali ganjaran (pahala). Aku tidak mengatakan alif lam mim itu satu huruf, tetapi alif satu huruf, lam satu huruf, dan mim satu huruf."
(HR Tirmidzi). Hadis dari Ibnu Mas'ud ini diperkuat dengan hadis serupa dari Abi Sa'id.
aku: Maha Pemurah, Allah yang maha Agung, Allah yang maha memberi rezki...
Sabda Rasulullah s.a.w:
“ Barangsiapa mendengar satu ayat dari kitab Allah (al-Quran) maka ia akan menjadi cahaya untuknya pada hari qiamat”
(Riwayat Ahmad)

Dan apabila Al-Quran itu dibacakan, maka dengarlah akan dia serta diamlah (dengan sebulat-bulat ingatan untuk mendengarnya), supaya kamu beroleh rahmat.
(Al-A'araf 7:204)

Berbalik kepada kisah ambe tadi,ambe ingatkan nombor yang mula2 tu salah dan overconfident+mengantuk try col nombor 013******6, lelaki yang angkat woo.. hahaha.. sah lagi ambe ingat memang salah nombor. Dengan muka yang tak malunya dan dengan keadaan ambe yang mengantuk dan keadaan kusut masai tanpa berfikir panjang terus mesej kat no ni 013******6. Biasanya bila ambe salah masukkan topup dengan muka tak bersalah dan tanpa rasa malu ambe akan mintak balik dengan orang tuh. Biasanya bila kena dengan orang baik, memang dorang akan bagilah. Bila yang tak berpa baik tuh, faham2 sendiri ye, ni kan bulan puasa!!

Ambe : Assalamualaikum. Td, sy slap reload kt nombor awk.. blh bg balik x?

Kejamkan ayat? Peduli ape! Hahaha

tup2 masuk mesej ati..

Ati : Ain. mg ata msj k abg aku eh?

Hahaha. rupanya kedua-dua nombor 013******6 013******8 adlah nombor abang ati. Serius memang nombor dua2 ni sama cuma beza dengan nombor belakang je! Malu bukan kepalang weh!!!!! Bila tahu je kisah yang sebenar, tak senang duduk weh!! Terguling guling atas katil pasai terlebih malu nak habaq kat hang!

MOralnya kat sini-------> Pikiq le sendiri! Malu cek nak habaq.


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...